Küldetésem

Általános orvosként a gyógyítás több területén is kipróbáltam magam, és a betegellátás során egyre inkább felfigyeltem az esztétikai bőrgyógyászat fontosságára, valamint a bőrtünetek szisztémás és pszichológiai vonatkozására.

Szervezetünk általános állapota, táplálkozási szokásaink, vagy éppen aktuális mentális megpróbáltatásaink mind megmutatkozhatnak valamilyen bőrtünet vagy zavaró tényező képében. Ugyanígy fordítva: biztosan tapasztaltátok már, hogy akár egy rosszkor rossz helyen megjelenő pattanás is mennyire el tudja rontani a napunkat. Sőt, a kinézetünk miatti tartós szorongás akár pszichoszomatikus betegségekhez, gyomor-bélrendszeri tünetekhez is vezethet.

Miben vagyok más?

A legtöbb bőrgyógyász, amikor meglát egy tünetet, rögtön patikai krémeket, kenőcsöket ír fel. Ugyanígy a gasztroenterológusunk hasfájásra vagy refluxra rögtön pirulákkal támad. Mivel bőrgyógyászati tevékenységeim előtt belgyógyászati és háziorvosi szakterületen is tevékenykedtem, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a hosszú távú és tartós gyógymód titka nem a tünetek intenzív kezelése, hanem az egész ember gyógyítása. Ehhez pedig idő, energia és személyre szabott kezelési és életviteli terv kell, amit egy megfelelően széles látókörű szakember állít össze.

Küldetésem tehát, hogy ezzel a holisztikus szemlélettel találjak megoldást számos olyan problémára, amik valójában nem is betegségek, hanem csak állapotok! Ezek egy kis odafigyeléssel és közös erővel megváltoztathatóak. Esztétikai bőrgyógyászati szemléletem alapja maga a működő emberi szervezet, amely egy olyan csodálatos és egyéni gépezet, amire nincsen általános recept, csakis az adott személy igényeinek megfelelően kezelhető.