Orvosi esztétikai kezelések, miről is van szó?

Mint neve is mutatja, az orvosi esztétika egy olyan ága az orvostudománynak, amely elsősorban kinézetünkre fókuszál. Ide tartoznak az olyan kezelések, amelyeket kizárólag megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkező orvos végezhet.

Ide tartoznak az olyan eljárások, amelyek nem a klasszikus gyógyító eljárásokat foglalják magukba. Nem betegségek gyógyítása, hanem az esztétikai problémák megszüntetése a cél.

Mint minden orvosi beavatkozás, a kezelések szigorú szabályok és előírt körülménynek megfelelően zajlik.

Hasonlóan a „hagyományos” orvosi eljárásokhoz, itt is elengedhetetlen egy általános egészségügyi állapotfelmérés, bőrállapot felmérés, megbeszélés és tájékoztatás. Ennek során megbeszélhetjük a kezelő orvossal céljainkat, korábbi tapasztalatainkat, majd ezt követően orvosunk kialakítja a számunkra legmegfelelőbb kezelési eljárást.

Személyre szabottság

Az orvosi esztétikai eljárások rendkívül sokszínűek, ugyanarra a problémára is több megoldás kínálkozik, ezért fontos a megfelelő választás. Rendkívül nagy szerepe van a személyre szabott tanácsadásnak és rendszeres orvosi kontrollnak. Nem csak bőrgyógyászati alapokon nyugvó kezeléseket sorolunk ide, hanem a számunkra megfelelő bőrápolási és higiénés tanácsokat és iránymutatásokat is.

Fontos hogy orvosunk utasításait betartsuk, ugyanis enélkül nem garantálható a siker!

A cél elérése érdekében merjünk kitartóan kísérletezni, hiszen nem biztos, hogy rögtön az első megoldás a nekünk megfelelő megoldás. Ne feledjük, a jó esztétikai kezelések nem csak szépítenek, fiatalítanak, hanem növelik az önbizalmat is, ami akár sikerünk kulcsa is lehet.

Szerző
Orvos, bőrgyógyászati tanácsadó, esztétikai szakértő