Dermaroller kezelés

A Dermaroller egy biztonságos bőrmegújító kezelési technika, mely serkenti a kollagén termelését, ezáltal segít megújítani a bőr mélyebb rétegeit. A test bármely részén – arc, karok, nyak, szem alatt, has, mell, combok, fenék, kéz – alkalmazható.

Mi a kollagén?

A kollagén a bőr kötőszöveteinek 70%-át alkotja. Nemcsak a bőrben, de az erek falában, a csontokban, az ízületekben is megtalálható. Kiváló a vízmegkötő képessége, ezáltal lesz a bőr is tömött, rugalmas. A kor előrehaladtával azonban csökken a kollagén termelése, a régi, elöregedett kollagénrostok pedig elvesztik a vízmegkötő képességüket. Elsősorban ez a folyamat felelős azért, hogy az érett bőr rugalmatlanná, ráncossá válik.

Hogyan működik a Dermaroller?

A Dermaroller tulajdonképpen egy henger, melynek felszínén sok apró tű helyezkedik el. Ahogy a hengert végiggurítjuk a bőrön, az adott hosszúságú kis tűk mikrosérüléseket hoznak létre. A tűk hosszúsága szabályozza, hogy milyen mélységbe jutunk le. A sérülések mentén beindulnak a a szervezet saját önregeneráló, sebgyógyító folyamatai, és nagy mennyiségű új kollagén képződik. Az újonnan termelődött kollagénrostok feltöltik a bőrt, feszesebbé, rugalmasabbá teszik, valamint a nagyobb vízmegkötő képesség miatt mélyhidratálják is. A kezelést követően az egész bőr tömöttebbé, puhábbá és fiatalosabbá válik.

Mikor szükséges a Dermaroller kezelés?

Megfáradt, színét vesztett, petyhüdt bőr esetén kifejezetten kívánatos a Dermaroller kollagéntermelést serkentő hatása. Szarkalábas, vízhiányos bőr esetén is jó eredményeket lehet elérni, mivel növekszik a bőr vízmegkötő képessége, így kisimultabb bőrképhez jutunk. Talán érdekesnek tűnik, de pigmentfoltok kezelésére is kifejezetten alkalmas, ugyanis a felgyorsult regeneráció mellett használt erős antioxidáns tartalmú szérumok segítik a pigmentfolt-mentes bőrregenerációt. Hasonló módon segít a kezelés a striák, hegek elhalványításában: a mikrosérülések beindítják a bőrregenerációt, átépül a bőrszerkezet és egységesebb bőrkép alakul ki.

Mik a Dermaroller kezelés ellenjavallatai?

Fontos, hogy mivel a Dermaroller kezelés invazív beavatkozásnak számít, a kezelő személy tisztában legyen az ellenjavallatokkal. Nem ajánlott a Dermaroller kezelést elvégezni bizonyos gyógyszerek szedése esetén, hormonális és véralvadási zavarok esetén, valamint keloid-hajlam és aktív akné esetén.  Ha bármilyen kérdésben bizonytalanok vagyunk, konzultáljunk hozzáértő orvossal!

Hány alkalom szükséges az optimális hatás eléréséhez?

A kezelést követő 1 hétig még tart a sérülések indukálta steril gyulladásos fázis, ezt követően pedig már a második héten megindul a kollagén termelés. 6-12 héttel a kezelés után jelentkezik jelentős javulás, de minimum 3 kezelés szükséges 3-4 hetente a tartós eredmény eléréséhez.

Milyen hatóanyagok juttathatók be a bőrbe?

Mivel a Dermaroller kezelés a szervezet öngyógyító képességén alapszik, a hatásossághoz nem szükséges hatóanyagot juttatni a bőrbe. Fokozható viszont a regeneráció különböző szérumokkal, amik támogatják az átépülés folyamatát. A kezelni kívánt bőr típusától függően használhatunk, feszesítő (anti-aging), revitalizáló, pigmentfolt-halványító, anti-oxidáns hatású, bőrtónus javító, illetve kollagén tartalmú ampullákat.

Fájdalmas a kezelés?

A kezelés előtt egy speciális, bőrön keresztül ható érzéstelenítő krémet helyezünk az arcbőrre, amelyet kb. 30 percen keresztül hagyunk fent. Ezt követően elvégezzük a Dermarolleres kezelést steril körülmények közt, amely az érzéstelenítés miatt csak minimális kellemetlen érzéssel jár.

Milyen változásra számíthatok?

  • a bőr rugalmasabbá, tömöttebbé válik
  • a tág pórusok szűkülnek, ezáltal egyenletesebb bőrképhez jutunk
  • az aknés hegek halványodnak, a bőrfelszín kisimul
  • a ráncok elsimulnak
  • pigmentfoltok, öregségi foltok halványulnak
  • a striák vékonyodnak, halványodnak, tömöttségük csökken

Szerző
Orvos, bőrgyógyászati tanácsadó, esztétikai szakértő